TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
A Personal Advice

A Personal Advice

A Personal Advice


De bestemming is gereserveerd, de route is bepaald en je hebt er zin in ... vakantie!

Dan moet je er toch niet aan denken dat je onderweg met pech komt te staan. Je kunt er veel aan doen om dat te voorkomen. Wij geven je graag enkele tips.

Koelvloeistof en oliepeil controleren
Het is sowieso verstandig om maandelijks de koelvloeistof en het oliepeil te controle, maar wij adviseren met graagte een extra check voor je met vakantie gaat. Controleer overigens alleen bij een koude motor! Controleren bij een warme motor kan leiden tot brandwonden.

Zo controleer je de koelvloeistof
• Controleer alleen bij een koude motor en bij voorkeur wanneer je auto op een egale ondergrond staat.
• Je controleert het vloeistofpeil aan de hand van de streepjes op het transparante expansievaatje.
• Wanneer je moet bijvullen, doe dat dan alleen met de door de fabrikant aanbevolen koelvloeistof.
• In geval van nood mag je tijdelijk bijvullen met water. Het is echter aan te bevelen om het water zo snel mogelijk te vervangen.

Olie peilen
Olie heeft in je motor meerdere functies. Het is niet alleen een smeermiddel voor de draaiende delen, maar ook een koel- en zelfs een reinigingsmiddel. Daarom geldt er ook een verversingstermijn voor zowel de motorolie als het bijbehorende filter. Elke motor zal een deel van zijn olie 'verbruiken'; de een iets meer dan de ander.

Buitensporig olieverbruik kan wijzen op lekkages of slijtage. Olie wordt op zijn plaats gehouden door allerlei (voornamelijk rubberen) pakkingen; die na lange tijd kunnen gaan 'zweten' of lekken.

Zo controleer je je oliepeil
• Veeg de peilstok eerst goed schoon voordat je gaat peilen.
• Idealiter staat het olieniveau tussen de twee indicatoren voor het minimale en maximale peil.
• Het verschil tussen het minimum- en maximumniveau is meestal een liter. Staat het peil precies op de min, dan moet er dus een halve liter bij.
• Vul niet voorbij het maximumniveau. Te veel olie kan ook schadelijk zijn voor de motor. De olieafdichtingen komen dan onder te veel druk te staan, waardoor ze kunnen gaan lekken.
• Controleer het waarschuwingslampje van de oliedruk door het contact aan te zetten zonder te starten: het lampje moet nu gaan branden. Na het starten moet het ook weer uit gaan. Wacht nooit met oliepeilen tot het lampje gaat branden.

Ruitensproeiervloeistof bijvullen
Vuile autoruiten en een leeg reservoir van je ruitensproeiervloeistof is een gevaarlijke combinatie. Je ziet weinig en wilt je ruitensproeier activeren. Daarbij gaan de ruitenwissers automatisch aan maar als er dan geen vloeistof verschijnt trekken de ruitenwissers enorme strepen en zie je niks meer. Voorkom zo'n situatie door geregeld het niveau van je ruitensproeiervloeistof te controleren.

Er bestaan twee soorten ruitensproeiervloeistof: een zomer- en een winterversie. De eerste is vaak roze of geel van kleur, de tweede blauw. De winterversie bevat antivries en is daardoor bestand tegen lagere temperaturen.

Zo vul je ruitensproeiervloeistof bij
• Kijk in het instructieboekje waar het reservoir zit. Vaak is de dop van het reservoir te herkennen aan een pictogram van een raam-met-straaltjes-water.
• Gebruik vooral in de winter vloeistof waarin antivries is verwerkt.
• Zorg voor een reservefles met ruitensproeiervloeistof.
• In de zomer kun je ook kraanwater gebruiken, maar dat werkt minder goed. In de winter kan gewoon water bevriezen. De leidingen en de sproeiers raken dan al snel verstopt.

Het Personal Car Lease team wenst je een hele fijne vakantie! 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696