TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
A Personal Tour

A Personal Tour

A Personal Tour

Natuurlijk vinden wij van Personal Car Lease heel Amsterdam fantastisch. Wij zijn er tenslotte gevestigd. Onze nieuwe locatie, in het bruisende en hippe Amsterdam Noord, vinden wij -eigenwijs als we zijn- helemaal top! Hoewel, het is inmiddels gebleken dat je er niet zo heel eigenwijs voor hoeft te zijn om een liefde op te vatten voor Amsterdam Noord. Amsterdam Noord is namelijk door de New York Times op de derde plek geplaatst van leukste hipsterwijken van de wereld!

Amsterdam Noord werd vroeger meer gezien als een stukje van Zaandam dan het noordelijke gedeelte van Amsterdam. De buurt die stelselmatig werd vermeden door hippe mensen, maar daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen. Met de komst van gebouwen zoals het EYE, de transformatie van het oude Shell gebouw naar het epicentrum van electronic dance music, de industriële NDSM werf en alle bedrijvigheid en horeca die daar om heen is ontstaan verdiende Amsterdam Noord onlangs deze nominatie van één van de aller hipste plekken ter wereld.

De IJ-hallen
In populariteit enorm in opkomst zijn de IJ-hallen. Steeds meer mensen weten de weg naar deze hippe plek te vinden. In de Hallen is de grootste vlooienmarkt van Europa te vinden; verspreidt over twee enorme industriële gebouwen.

Hier vind je ontzettend veel verschillende mensen: de echte vlooienmarkt-opa die elke keer weer aanwezig is en oude banken verkoopt, de beetje sneaky figuur die illegale dvd's aan de man probeert te brengen en de ultrahippe jonge vrouw die haar tweedehands kleding probeert te slijten.

Hippe horeca
Noord kent een keur aan originele horecagelegenheden. Een greep: Café Noorderlicht, met haar inrichting die is gebaseerd op hergebruik van materialen uit bossen of op straat en biologische keuken. Of Hotel de Goudfazant, gevestigd in een loods en ingericht met een kroonluchter van flesjes en rode kantinestoeltjes. En dan zijn er Pllek, Stork, Loetje, De IJ-kantine, De Ceuvel en de Tolhuistuin. Dansen doe je in de Overhoeks ‘party'toren en cultuur snuif je in bioscoop annex museum EYE. Allebei net aan de overkant van het IJ.

Fijne festivals
Hemeltje lief......ja, dat is de naam van een van de vele festivals die in Noord plaatsvinden. Dan heb je nog het 5D festival. het Noorderparkfestival, Voltt, het Over het IJ Festival, het Zwerfklankfestival, Valtifest, Noorderparkkamer en Dansmakers. Kortom, een en al activiteit, ook op festivalgebied.

Cultuursnuivers
Ook de kunst en cultuur liefhebbers kunnen in Noord hun hart ophalen. Zelfs musea zijn er in dit hippe gebied vertegenwoordigd. Stichting Historisch, Museum de Noord en het Eye Museum zijn in dit gebied neergestreken.

Ondernemersvereniging
Bij een bruisende omgeving, hoort ook een actieve ondernemersvereniging en die heeft Noord! Veban is met haar ruim 400 leden niet alleen een grote ondernemersvereniging, maar er wordt ook van alles georganiseerd voor en door de ondernemers.


Noord is dus zeker de moeite waard om te bezoeken. En kom op, als zelfs de New York Times het al zegt...


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696