TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Autoruiten krabben

Autoruiten krabben

Autoruiten krabben

Moest jij ook krabben vanmorgen?

Ja hoor, het is winter. Overal draaiende motoren en het geluid van ijskrabbers op de ruiten.
Maar is dat nu de manier? We zetten tips voor winters autorijden voor je op een rij.

Krabben
Als je je autoruiten moet krabben, dan moet je dat dus juist niet doen met een draaiende motor volgens de ANWB. Het is slecht voor je motor en voor je eigen gezondheid. Bovendien levert het niets op: een auto die stationair draait warmt nauwelijks op. Dus: krabben, instappen en rustig wegrijden.

Wie geen zin heeft om 's ochtends in de kou te moeten ploeteren op een bevroren voorruit doet er goed aan om een speciale deken over de voorruit te leggen. Gebruik geen kranten, die kunnen vastvriezen!

Goed zicht
Het is verleidelijk als je haast hebt: een deel van je ruit krabben en wegrijden terwijl je door een klein reepje kijkt waar de ruit niet is beslagen. Natuurlijk is dat hartstikke gevaarlijk: een fietser is zo over het hoofd gezien. Neem wat extra tijd en maak je auto goed schoon. Ook de koplampen moeten vrij zijn van ijs en sneeuw als je gaat rijden.

Bevroren slot
Als je autoslot is bevroren, kun je hem proberen op te warmen door er een zakje warm water tegenaan te drukken. Ook een flesje slotontdooier werkt prima, maar bewaar die dan thuis (en niet in je auto!). Je slot voorzien van grafietpoeder kan voorkomen dat de boel vastvriest. Blijft de deur toch vastzitten? Pas dan op dat je deurrubbers niet vast zijn gevroren. Je voorkomt het door ze goed in te smeren met wat vaseline.

Bevroren deurrubbers krijg je los door even hard tegen de deur te duwen. Als dat niet werkt kan je het met een zakje warm water proberen of een föhn. Richt die overigens nooit op ruiten, door het temperatuurverschil kunnen ze barsten.

Winterbanden
Rijden op winterbanden is met dit weer zeer aan te raden. Je remweg is stukken korter omdat de band een betere grip heeft met de weg. Ook kom je gemakkelijker weg uit de sneeuw. Winterbanden zijn niet goedkoop, maar onthoud dat je zomerbanden twee keer zo lang meegaan als je ze maar de helft van het jaar gebruikt.

Accu
De accu van je auto kan slecht tegen forse kou. Een accu die al bijna aan vervanging toe is geeft in de vorst mogelijk definitief de geest. Vervang dus tijdig je accu. Mocht je auto niet direct starten, blijf het dan proberen met korte startpogingen. Door langdurig starten krijgt de accu het nog zwaarder. Een setje startkabels kan nooit kwaad, maar in de winter al helemaal niet.

Handrem en ruitenwissers
Ook je handrem wil je vorstvrij houden. Daarom kun je bij strenge vorst beter geen handrem gebruiken bij het parkeren. In plaats daarvan kun je de auto in de versnelling zetten. Wel oppassen bij het starten! Als de handrem toch vast is gevroren, trek hem dan wat strakker aan. Dan breekt het ijs. Als dat niet lukt, laat dan de motor een kwartiertje draaien om de handremkabel te ontdooien.


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696