TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
BTW prive gebruik

BTW prive gebruik

BTW prive gebruik

Graag willen wij u middels dit schrijven informeren over de wettelijke veranderingen betreffende de BTW aftrek op de leaseauto’s en de BTW correctie daarop. Door een recente uitspraak van de rechtbank in Haarlem  heeft staatsecretaris Frans Weekers de regeling voor BTW-aangifte wegens privégebruik gewijzigd .

Door de veranderingen in de bijtellingtarieven sinds 1 januari 2009 is het zo dat ook de BTW correctie welke u als werkgever afdraagt, als correctie op de terug te vorderen BTW, mede veranderd zijn.
Met andere woorden; een zeer milieuvriendelijke auto moest minder gecorrigeerd worden doordat het bijtellingtarief voor de betreffende auto lager was.

Sinds 1 juli 2011 is de wijze van verrekenen gewijzigd. In de nieuwe regeling is het zo dat het bijtellingtarief niet meer meetelt in de wijze van herbepalen van de correctie.

OUD:   Catalogusprijs    X   bijtellingtarief   X   12%
NIEUW:   Catalogusprijs   X   2,7%

U dient eenmaal per jaar en wel in het laatste belastingtijdvak van het kalenderjaar de BTW-correctie aan te geven voor het privégebruik van de bedrijfsauto. Indien u van Personal Car Lease direct na 1 januari een overzicht wenst te ontvangen om u hierbij te assisteren kunt u contact opnemen met uw Accountmanager via 088 - 6464696.

 

Lees hier de volledige brief

 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696