TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
De kunst van parkeren

De kunst van parkeren

De kunst van parkeren

Voor velen van ons blijft het lastig...parkeren. Er ontstaat nog steeds heel veel schade tijdens het parkeren en manoeuvreren met de auto. Maar liefst 40 procent van alle schadegevallen wordt veroorzaakt tijdens deze handelingen.

Dat is de uitkomst van het onderzoek van het Allianz Centrum voor Techniek en auto-onderdelenfabrikant Continental AG naar parkeerhulpsystemen en ongelukken die plaatsvinden tijdens parkeren en manoeuvreren. Aan dit internationale onderzoek ligt een analyse van 3.500 auto-ongelukken ten grondslag.

Het onderzoek bevestigt bovendien dat het nut van de huidige parkeerhulpsystemen nog te beperkt is. Omdat deze systemen nog vaak geen rekening houden met de zijkant van auto's, zien bestuurders het gevaar vaak over het hoofd. Bestuurders vertrouwen te veel op het parkeerhulpsysteem van hun auto waardoor zij niet adequaat reageren op onverwachte situaties. Allianz trekt in het onderzoeksrapport de conclusie dat parkeerhulpsystemen vandaag de dag nog te weinig bijdragen aan de vermindering van ongevallen en het verlagen van schadelasten.

Bestelwagens en SUV's zijn in verhouding vaker betrokken bij parkeer- en manoeuvreerongelukken dan andere (personen)auto's. Bestuurders van deze voertuigen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 30% meer ongelukken dan bestuurders van kleinere auto's. De toename van het aantal ongelukken dat ontstaat tijdens parkeren en manoeuvreren wordt onder andere toegeschreven aan het formaat van voertuigen. Deze worden steeds groter en langer. Ook de continue verstedelijking veroorzaakt de toename van het aantal ongelukken. 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696