TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Distributieketting versus –riem

Distributieketting versus –riem

Distributieketting versus –riem

We weten met elkaar niet beter dan dat een distributieriem elke 120.000 kilometer moet worden vervangen of in elk geval om de zeven jaar. Een distributieketting zou een heel autoleven lang moeten meegaan. Hoe zit dat toch. Wij zochten het voor je uit.

Hoe werkt het
Zowel de distributieriem als een distributieketting drijven vanaf de krukas de nokkenas aan. Daarmee zorgen deze onderdelen dat de kleppen van de motor op tijd openen en sluiten. Gaat er iets mis met de riem of ketting, dan gaan de kleppen (aangedreven door de nokkenas) en de zuigers (verbonden aan de krukas) een eigen leven leiden. Dit kan een flinke schade tot gevolg hebben. In het instructieboekje staat vermeld om de hoeveel kilometer (of hoeveel jaar) de riem moet worden vervangen.

Het blijft een keuze
Een distributieriem is een goedkopere oplossing dan een distributieketting. Bovendien is een riem zuiniger en stiller. Daar staat echter tegenover dat een distributieriem veel sneller slijt dan een distributieketting. Dat betekent weliswaar niet dat een distributieketting onderhoudsvrij is. Met name als de spanning of smering niet optimaal is, kan het onderdeel alsnog slijten.


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696