TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Ergernis of berusting?

Ergernis of berusting?

Ergernis of berusting?

Elke dag rijd ik van de kop van Noord-Holland naar Amsterdam en ja, op een goed moment verschijnen dan boven de weg de waarschuwingen dat ik 70 moet gaan rijden en vervolgens 50....file dus. Voor velen van ons is dit een dagelijks terugkerende ergernis en anderen berusten in het feit dat het niet anders is. Tot die laatste categorie behoor ik.

Wat ik overigens wel vrij irritant vind is dat er automobilisten zijn die kennelijk te laat van huis gaan en dan proberen tijd in te halen door van de rechter- naar de linkerbaan en weer terug te schieten. Vlak voor je moeten ze dan vervolgens op hun rem staan. En waarom? Je schiet er uiteindelijk weinig mee op.

Ik kwam onlangs onderstaande tips tegen die dit bevestigen en ik deel ze graag met u!

Files voorkomen
Om files zo veel mogelijk te voorkomen kunt u de volgende dingen doen:
Invoegen op snelheid. Doet u dit op een te lage snelheid, dan moet het andere verkeer zich daarop aanpassen en remmen en veroorzaakt u een file.

Blijf bij drukte in dezelfde rijstrook, u kunt misschien een kleine tijdwinst boeken door af en toe van rijstrook te veranderen. Maar u zult, als het druk is, anderen juist weer vertragen.

Spitsstroken, maak er gebruik van als het erg druk is. Dit creëert extra ruimte op de weg.

Rits op het juiste moment. Als u weet dat moet ritsen, kijk dan goed wanneer u de ruimte heeft om dit te doen. Zo vertraagt u de rest van het verkeer zo min mogelijk.

Houd dezelfde snelheid aan. Probeer zoveel mogelijk de aanbevolen snelheid gelijkmatig aan te houden.

Bereid u goed voor op uw reis. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan zoals wegwerkzaamheden.

Volg de wegaanwijzingen. Of het nu gaat om bewegwijzering of aanwijzingen van Rijkswaterstaat. Zo is er een betere doorstroming van het verkeer.

Houd uw aandacht op uw eigen weghelft. Voorkom kijkfiles, door u te richten op uw eigen weghelft en niet te remmen als u een ongeval ziet op de andere weghelft.

Filerijden
Kijk goed in uw achteruitkijkspiegel. Zo ziet u goed of achteropkomend verkeer op tijd de snelheid mindert. U kunt uw medeweggebruikers op de file attenderen door gebruik te maken van de alarmverlichting.

Een file is saai en eentonig. Toch is het van groot belang dat u altijd geconcentreerd blijft op de weg. Zorg dat u niet afgeleid wordt.

Vaak worden motorrijders over het hoofd gezien, kijk daarom regelmatig in uw spiegels. Zo vermindert u ook eventuele schrikreacties.

Let goed op als u van rijstrook wisselt. Kijk ook in de dode hoek door over uw schouder te kijken.

Laat voldoende ruimte over tussen u en uw voorganger en houdt het midden van de rijstrook aan. Zo kunt u eventueel uitwijken als hulpdiensten willen passeren.


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696