TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop

FAQ


 

 

Reparatie, onderhoud en APK:

 
 

De meeste auto's geven middels een rood indicatielampje aan wanneer u uw auto voor een onderhoudsbeurt moet aanbieden. De onderhoudsintervallen staan vermeld in het  serviceboekje dat aanwezig is in uw auto. Het is belangrijk dat u op  tijd een afspraak maakt bij uw merkdealer. Dit omdat een aantal dealers redelijk lange wachttijden hebben.

 


 
 
 

U kunt uw auto laten onderhouden bij een officieel erkende merkdealer in Nederland.

 


 
 
 

Ja, nadat de garantieperiode van de auto is verstreken mag in principe de auto ook bij de lokale garage onderhouden worden. Neemt u dan wel van te voren contact op met PCL voor  toestemming.

 


 
 
 

Indien u de berijder bent van de auto, kunt u een afspraak maken met uw dealer. De dealer vraagt vervolgens elektronisch toestemming aan bij PCL. Geeft u derhalve aan bij het maken van de afspraak dat de auto van PCL is. Indien u dealer bent, dan kunt u toestemming aanvragen via het ROB-systeem.

 


 
 
 

Indien uw auto rijdt op benzine, dan bent u wettelijk verplicht om na vier jaar, vervolgens na twee jaar en nadat de auto 8 jaar oud is, jaarlijks uw auto APK (Algemene Periodieke Keuring) te laten keuren. Rijdt u een auto op diesel of LPG, dan bent u wettelijk verplicht om na drie jaar en vervolgens elk jaar, uw auto APK te laten keuren. U ontvangt hierover automatisch bericht van ons.

 


 
 
 

U kunt uw auto APK laten keuren bij de officieel erkende merkdealer.

 


 
 
 

In principe wel, maar vraag van te voren altijd even toestemming bij PCL aan.

 


 
 
 

U ontvangt hiertoe automatisch bericht van PCL. Wij willen u er wel op attenderen dat u zelf verantwoordelijk bent voor het tijdig laten uitvoeren van een APK-keuring. Aan de hand van de kentekenpapieren kunt u zien wanneer u uw auto APK moet laten keuren.

 


 
 
 

Indien het de eerste keer is dat u uw auto APK laat keuren, dan ontvangt u altijd een bewijs van de dealer dat de auto APK gekeurd is.

 


 
 
 

Als het onderhoud of de reparatie van uw auto lange tijd in beslag neemt, dan kunt u in principe altijd rekenen op vervangend vervoer, tenzij uw werkgever vervangend vervoer niet in het leasecontract heeft opgenomen. PCL zal dan in contact treden met uw werkgever.

 


 
 
 

Ja, het is belangrijk dat u regelmatig het peil checkt van de olie, koelvloeistof en remvloeistof. Ook is het belangrijk dat u  regelmatig de bandenspanning controleert en uw auto wast, zowel van binnen als van buiten.

 


 
 
 

Carkits, radio’s en navigatiesystemen die achteraf zijn ingebouwd en derhalve niet onder de fabrieksgarantie van het betreffende merk vallen, worden wel gedekt door de garantie van de leverancier. Indien deze garantie verlopen is zijn alle kosten voor herstel voor de gebruiker. Deze kosten vallen expliciet niet onder de onderhoudskosten voor PCL indien in het contract opgenomen. PCL kan wel de kosten verwerken van de reparateur en zal dit vervolgens doorbelasten.


 


 
 
 

Ja, alleen in het geval de auto in het buitenland mag worden gebruikt en in het buitenland aan de auto reparatie- en onderhoudswerkzaamheden dan wel vervanging van onderdelen noodzakelijk is. Deze kosten dient u altijd voor te schieten.  Als u na het afrekenen de originele factuur bewaart, dan kunt u het bedrag declareren via het “declaratieformulier reparatiekosten buitenland”. Dit formulier kunt u downloaden op onze website.

 


 
 
 

Ja, mits uw werkgever dit toestaat. Als u na het afrekenen de originele factuur bewaart, dan kunt u het bedrag declareren via het “declaratieformulier overige kosten”.

 


 
 

(Winter)banden:

 
 

U kunt uw banden laten vervangen bij een vestiging van Euromaster. U kunt daar zonder afspraak uw banden laten inspecteren. Om de banden te laten vervangen kunt u een afpraak maken met Euromaster. Kijk op www.euromaster.nl voor de vestigingen of bel 088-00 656 00.

 


 
 
 

De wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa is 1,6 mm. PCL adviseert om de banden al  tussen de  2,0 mm en 2,5 mm profieldiepte te laten vervangen. Controleer dus regelmatig uw profieldiepte bij uw dealer of bij Euromaster.

 


 
 
 

Als u uw auto aanbiedt bij de dealer voor een onderhoudsbeurt dan controleert de dealer altijd de profieldiepte van de banden. Is de profieldiepte van uw banden kleiner dan 2,5 mm dan vraagt de dealer aan PCL toestemming om de banden te vervangen. PCL beoordeelt aan de hand van de door de dealer afgegeven  voorcalculatie of de banden al dan niet door de dealer vervangen mogen worden.

 


 
 
 

PCL adviseert u om niet door te rijden met de lekke band. Dit natuurlijk voor uw eigen veiligheid, maar ook omdat doorrijden zorgt voor structurele schade aan uw band, velg en wiel. In de kofferruimte van de meeste auto’s bevindt zich een reservewiel of een thuiskomer. In het instructieboekje van uw auto wordt aangegeven hoe u de band kunt wisselen. Belangrijk is dat u vervolgens naar een vestiging van de Euromaster rijdt om uw lekke band te laten repareren of te laten vervangen.  Is in uw auto geen reservewiel of thuiskomer aanwezig, belt u dan met de PCL hulpdienst, telefoonnummer: 0800 – 640 4696. Zij zullen ervoor zorg dragen dat u zo spoedig mogelijk weer op weg geholpen wordt.

 


 
 
 

Met winterbanden heeft u bij een temperatuur onder de 7 graden meer grip en trekkracht op natte, gladde en koude wegen dan met zomerbanden. Hierdoor wordt de kans op slippen kleiner bij een gelijke snelheid. Door het opnemen van de winterbandenregeling in uw leasecontract wordt er door PCL rekening gehouden met de besparing in de leaseperiode van de vervanging van zomerbanden. De kosten voor periodieke wisseling en opslag zijn dan ook inbegrepen. Standaard worden er 4 winterbanden voor de gehele leaseperiode verstrekt. Indien het totaalkilometrage dat vereist dan kunt u tegen meerprijs kiezen voor een hoger aantal winterbanden. De wegligging is stukken beter en het gedrag van uw auto is gelijkmatig. Ook geniet u met winterbanden van meer rijcomfort.

 


 
 
 

Indien u niet weet of er al dan niet winterbanden zijn opgenomen in het leasecontract, dan kunt u te allen tijde contact opnemen met uw accountmanager van PCL. Zijn  winterbanden niet opgenomen in uw leasecontract, dan maakt uw accountmanager vrijblijvend een voorstel voor u. Na akkoord van uw werkgever kunt u een afspraak maken met Euromaster om de winterbanden te laten monteren.

 


 
 
 

U kunt uw banden laten wisselen bij een vestiging van Euromaster. Voor het maken van een afspraak belt u 088-00 656 00. U wordt vervolgens doorverbonden naar de dichtstbijzijnde vestiging om een afspraak te maken. 

 


 
 
 

Wij adviseren u om vanaf november tot en met maart te rijden met winterbanden. Als de temperatuur lager is dan 7 graden, dan zijn winterbanden altijd de veiligste keuze.

 


 
 
 

Per land verschillen de regels voor het gebruik van winterbanden. Er zijn landen waar winterbanden verplicht zijn (bijv. Oostenrijk). Wanneer u geen winterbanden gebruikt bij winterse omstandigheden in het buitenland, kunt u een boete krijgen, een strafrechtelijke vervolging of u kunt (mede)-aansprakelijk gesteld worden bij een ongeval. Het ontbreken van winterbanden bij een ongeval onder winterse omstandigheden is een belangrijke factor in de schuldbepaling. Voor de actuele eisen per land kunt u op www.euromaster.nl de betreffende informatie vinden.

 


 
 
 

Er bestaat altijd een mogelijkheid om uw winterbanden aan het einde van het leasecontract van PCL over te nemen. U kunt te allen tijde contact opnemen met uw accountmanager voor een vrijblijvend voorstel.

 


 
 

Brandstof(pas):

 
 

Ja, als u brandstof wilt opnemen in uw leasetarief maakt PCL gebruik van Multi Tank Card en Travelcard. Multi Tank Card en Travelcard  leveren hiervoor een brandstofpas aan welke geldig is in geheel Nederland. Er is ook een Internationale brandstofpas beschikbaar. Hierdoor is het ook mogelijk in het buitenland te tanken. De systemen van Personal Car Lease, Multi Tank Card en Travelcard zijn op elkaar afgestemd. Hierdoor kunnen alle kosten met betrekking tot mobiliteit via één kanaal lopen, namelijk Personal Car Lease.

 


 
 
 

Neem direct contact op met PCL om uw brandstofpas te blokkeren. Bij financiële schade als gevolg van misbruik doet u daarna aangifte bij de politie.

 


 
 
 

Om een nieuwe brandstofpas aan te vragen neemt u contact op met PCL  of met uw wagenparkbeheerder.

 


 
 
 

U kunt alleen een nieuwe pincode aanvragen door deze aan te vragen bij PCL.

 


 
 
 

Bij verlies of diefstal van uw brandstofpas kunt u uw brandstofpas direct blokkeren door te bellen met PCL.  Als u wilt, vraagt PCL een nieuwe brandstofpas voor u aan.

 


 
 
 

Het kan gebeuren dat u uw brandstof met de brandstofpas wilt afrekenen en dat vervolgens de card geweigerd wordt. De redenen hiervoor kunnen zijn:
1) Uw werkgever heeft bepaalde limieten op de card ingesteld. Bijvoorbeeld dat u niet 2 keer op een dag mag tanken, of dat u geen high performance brandstoffen mag tanken. In dit geval zult u zelf de brandstof moeten betalen en kunt u de kosten niet declareren.
2) U rijdt in een nieuwe leaseauto en u heeft uw voorloopauto ingeleverd. Voor de nieuwe leaseauto ontvangt u een nieuwe brandstofpas. De brandstofpas van de voorloopauto wordt door PCL geblokkeerd. Ook hierbij zult u zelf de brandstof moeten betalen. Uiteraard kunt u de kosten hiervan declareren bij PCL.

 


 
 
 

Neemt u direct telefonisch contact op met PCL, zij kunnen u verder helpen.

 


 
 
 

U kunt een vervangende brandstofpas aanvragen. Neem daarvoor contact op met PCL. Totdat u een vervangende brandstofpas heeft, dient u op een andere wijze te betalen. Als u na het afrekenen het bonnetje bewaart, kunt u het bedrag declareren via het declaratieformulier in uw Berijderdesk.

 


 
 
 

Aan de brandstofpas kunt u naar keuze diverse diensten en opties koppelen. Zo bestaat er ook een mogelijkheid om via de brandstofpas te betalen voor parkeren. Standaard heeft PCL deze optiemogelijkheid uitgesloten. Echter, op verzoek van uw werkgever kan PCL deze extra dienst toevoegen aan de brandstofpas. U kunt dan via geselecteerde partners van Multi Tank Card en Travelcard parkeren.

 


 
 
 

Met de brandstofpas kunt u alle brandstoffen en chemicaliën (koelvloeistof, ruitenwisservloeistof en olie) afrekenen, mits de limietinstellingen dit toelaten. De brandstofpas kan onder andere uitgebreid worden met de volgende optiemogelijkheden: Carwash, parkeren, NS Business Card, Internationaal tanken. Vraag uw accountmanager van PCL of uw wagenparkbeheerder naar de mogelijkheden.

 


 
 
 

De nationale brandstofpas wordt (nagenoeg) bij alle tankstations in Nederland geaccepteerd. Daarnaast kunt u met de internationale brandstofpas bij zo’n 33.000 tankstations in heel Europa tanken.

 


 
 
 

Mocht uw brandstofpas geblokkeerd zijn of u heeft uw brandstofpas nog niet ontvangen dan zult u zelf de kosten voor brandstof moeten voorschieten. Het is belangrijk dat u het bonnetje bewaart. Indien u in het bezit bent van een Multi Tank Card dan kunt u het bedrag declareren via het declaratieformulier welke te downloaden is via deze website. Bent u in het bezit van een Travelcard, dan kunt u rechtstreeks bij Travelcard, uw declaratie indienen. Dat kan  via www.travelcard.nl.

Let op: U kunt tot maximaal 3 maanden terug uw brandstof declaraties indienen.

 


 
 
 

Tolkosten worden niet door PCL vergoed.

 


 
 

Bekeuringen:

 
 

Informatie over bekeuringen vindt u op www.cjib.nl

 


 
 
 

U stuurt een email via ons contactformulier waarbij u het kenteken van uw auto en het beschikkings-/aanslagnummer van de bekeuring aan PCL doorgeeft. U kunt natuurlijk ook altijd bellen met PCL.  Belangrijk is dat u het kenteken en het beschikkings-/aanslagnummer bij de hand heeft. PCL verstuurt u vervolgens een brief per email waarmee u het bezwaar kunt indienen.

 


 
 
 

U stuurt een email via ons contactformulier of u belt met PCL.  PCL verstuurt u vervolgens een kopie van de bekeuring per email.

 


 
 

Belastingen:

 
 

Het bijtellingspercentage voor de auto van de zaak is afhankelijk van de absolute CO2-uitstoot. Voor 2011 gelden de volgende bijtellingspercentages:

0% (tm 2014) Nulemissie 
14% Diesel: niet meer dan 95 / Benzine:  niet meer dan 110
20% Diesel: 96 - 116 / Benzine: 111 - 140
25% Diesel: >  117 / Benzine: > 141

 


 
 
 

De bijtellingspercentages zijn formeel een minimum. In de situatie dat de waarde van het werkelijke privégebruik hoger is dan de bijtelling, moet deze werkelijke waarde bij het inkomen worden opgeteld. Een voorbeeld van een situatie waarin de waarde van het privégebruik hoger kan zijn dan de bijtelling, is als de auto ter beschikking wordt gesteld aan een werknemer die uit dienst is of op non-actief staat. In deze gevallen wordt er in het geheel geen zakelijk gebruik van de auto gemaakt. Alle kosten die met betrekking tot de auto worden gemaakt zijn dan privékosten. Als deze kosten hoger zijn dan de bijtelling, dan moeten deze werkelijke kosten bij het inkomen worden opgeteld. Echter, de bewijslast hiervoor ligt bij de Belastingdienst.

 


 
 
 

Indien u met uw leaseauto op jaarbasis niet meer dan 500 kilometers privé rijdt dan kunt u worden vrijgesteld van fiscale bijtelling. U kunt hiertoe een “verklaring geen privégebruik auto” aanvragen bij de Belastingdienst. Of u kunt het aanvraagformulier downloaden. Op verzoek van de Belastingdienst moet u een sluitende rittenadministratie kunnen overleggen. U kunt hiertoe gebruik maken van het kilometer registratie formulier http://www.personalcarlease.nl/imgbase/portal_141/Kmregistratieformulier.pdf. De woon-werkkilometers worden door de Belastingdienst als zakelijke kilometers gezien.

Indien u met een volledig elektrische auto rijdt bent u ook vrijgesteld van fiscale bijtelling (in ieder geval tot en met 2014). In bepaalde gemeentes worden deze auto’s zwaar gesubsidieerd vanwege de nulemissie uitstoot.

 


 
 
 

Ja, de forfaitaire bijtelling geldt zowel voor personenauto’s als auto’s met een grijs kenteken. De wet maakt echter een aantal uitzonderingen. Deze uitzonderingen vindt u op: http://www.belastingdienst.nl/zakelijk/loonheffingen/lb22_vervoer/lb22_vervoer-45.html#P755_72658
Voor (nagenoeg) uitsluitend goederenvervoer, niet privégebruik en gebruik door meerdere berijders zijn de algemene bijtellingsregels niet van toepassing.

 


 
 
 

Uw werkgever is op de hoogte van de fiscale waarde van uw auto. Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met PCL of per email via ons contactformulier.

De fiscale cataloguswaarde is de nieuwprijs van de auto zoals vermeld op de officiële prijslijst van de fabrikant of de importeur, inclusief BPM en BTW. Alleen over accessoires die door of namens de fabrikant of importeur zijn aangebracht op de auto behoeft BPM te worden afgedragen. Accessoires die achteraf, door bijvoorbeeld de dealer, zijn aangebracht,  zijn vrijgesteld van BPM en bijtelling.


 


 
 
 

Dit kunt u heel snel berekenen via de fiscale bijtellingscalculator van PCL.  Middels deze calculator kunt u direct berekenen wat uw netto maandkosten voor het privégebruik van uw leaseauto zijn.

 


 
 
 

Wanneer u met uw werkgever schriftelijk overeengekomen bent dat uw werkgever via de loonstrook maandelijks een eigen bijdrage voor het privégebruik van de auto,  inhoudt op uw salaris. Deze eigen bijdrage voor het privégebruik van de auto dient de werkgever vast te leggen in de autoregeling en/of arbeidsovereenkomst.

 


 
 
 

Als u de auto privé gaat leasen is er expliciet geen sprake van fiscale bijtelling.

 


 
 
 

Zeer zuinige auto’s (< 111 gr/km voor benzine en < 96 gr/km voor diesel) zijn vrijgesteld van BPM en Houderschapsbelasting.

 


 
 

Schade, inbraak en verzekering:

 
 

Als u schade aan uw auto heeft dan is het belangrijk dat u dit binnen 24 uur meldt aan onze verzekeringsmaatschappij middels dit schadeformulier.

 


 
 
 

Dit kunt u heel gemakkelijk melden via het online schadeformulier.

 


 
 
 

Als er in uw auto is ingebroken dan is het belangrijk dat u dit binnen 24 uur meldt aan onze verzekeringsmaatschappij, dit kan via internet middels dit formulier. Daarnaast is het belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Vervolgens stuurt u het proces verbaal en het schadeaangifteformulier naar Personal Car Lease BV (TT Vasumweg 114, 1033 SH Amsterdam).

 


 
 
 

Neemt u direct contact op met de 24-uurs hulpdienst van PCL:
Telefoonnummer: 088 – 646 46 00 (vanuit Nederland)
Telefoonnummer: +-31 – 88 646 46 00 (vanuit het buitenland)
Wij zorgenervoor dat u z.s.m. weer “ mobiel”  bent.

 


 
 
 

Voor het herstellen van de schade kunt u terecht bij een schadehersteller welke is aangesloten bij Schadenet. Kijk op www.schadenet.nl voor de dichtstbijzijnde vestiging.

 


 
 
 

PCL geeft in principe toestemming aan de dealer om de volgende schades te laten herstellen:
- monteren van een nieuwe velg
- monteren van een nieuwe kop/achterlampunit
- kleine schades onder de € 200,=.
Overige schades worden altijd door PCL beoordeeld. De dealer dient altijd van te voren aan PCL aan te geven welke schades herstelt moeten worden en wat de kosten daarvan bedragen. Aan de hand van deze voorcalculatie geeft PCL al dan niet toestemming aan de dealer om de schade(s) te laten herstellen.

 


 
 
 

Neemt u dan direct contact op met PCL. Wij zullen een nieuw kentekenbewijs voor u bij het RDW aanvragen. Houdt rekening met ongeveer 3 werkdagen voordat u het nieuwe kentekenbewijs van ons ontvangt. PCL berekent de kosten voor het aanvragen van een nieuw kentekenbewijs, door aan uw werkgever.

 


 
 
 

Als uw kentekenplaten van uw auto zijn gestolen dan is het belangrijk dat u dit binnen 24 uur meldt aan onze verzekeringsmaatschappij, dit kan via internet middels dit formulier. Daarnaast is het belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Met het proces verbaal van de politie kunt u de kentekenplaten bestellen bij uw merkdealer. Vervolgens stuurt u het proces verbaal en het schadeaangifteformulier naar Personal Car Lease BV (TT Vasumweg 114, 1033 SH Amsterdam).

 


 
 
 

Ruitschade als gevolg van steenslag hoeft u niet te melden. Heeft u ruitschade als gevolg van een inbraak, dan dient u dit altijd binnen 24 uur te melden aan onze verzekeringsmaatschappij via dit online formulier. Daarnaast is het belangrijk dat u aangifte doet bij de politie. Vervolgens stuurt u het proces verbaal en het schadeaangifteformulier naar Personal Car Lease BV (TT Vasumweg 114, 1033 SH Amsterdam).

 


 
 
 

In het informatieboekje “Wat te doen…”, welke u van PCL heeft ontvangen bij de aflevering van uw auto, is een servicepas van Autotaalglas bijgesloten.  Aan de achterzijde van deze servicepas bevindt zich een beschermsticker. Wij adviseren u om de beschermsticker op de inslag van het sterretje te plakken en vervolgens te bellen met Autotaalglas voor het maken van een afspraak.

 

 

 


 
 
 

Bij ruitschade is het raadzaam omzo  snel mogelijk contact opnemen met Autotaalglas via het gratis service nummer 0800-0828 of via www.autotaalglas.nl. Via dit telefoonnummer wordt u doorverbonden met de dichtstbijzijnde vestiging. Wij raden u aan om direct de preventiesticker van de Autotaalglas servicepas op de beschadiging te plakken. Dit voorkomt dat vocht zich in de breuk nestelt, waardoor de beschadiging vrijwel onzichtbaar gerepareerd kan worden. De preventiesticker vindt u op de servicepas van Autotaalglas welke u aantreft in het berijderinformatieboekje welke u van PCL ontvangen heeft na aflevering van uw nieuwe auto.

 


 
 
 

Bij een ongeval kunt u rekenen op een vervangende auto. Indien een schadereparatie langer duurt dan 24 uur, dan is vervangend vervoer vanaf de 2e dag van stilstand in principe opgenomen in het leasecontract. Een vervangende auto is afkomstig uit de voorraad van PCL of van het schadeherstelbedrijf.

 


 
 
 

Op uw leaseauto is een WA-Casco verzekering afgesloten met een eigen risico. Dit eigen risico belasten wij bij een gemelde en geconstateerde schade door aan uw werkgever. Indien de schade niet gemeld is en het schadeaangifteformulier niet is opgestuurd dan worden de werkelijke herstelkosten aan uw werkgever in rekening gebracht.

 

 

 


 
 
 

Als uw auto bij PCL is verzekerd dan heeft u een WA-Casco (all-risks) verzekering met ongevallen inzittenden dekking (€ 30.000,= bij blijvende invaliditeit, € 15.000,= bij overlijden).

 


 
 
 

Ja, u moet dan wel een WA-casco verzekering afsluiten bij uw verzekeringsmaatschappij. Let op: u dient de auto tegen nieuwwaarde te verzekeren. Daarnaast ontvangt u van PCL een meldingsformulier WM 1192. Dit formulier dient u en uw verzekeraar voor akkoord te ondertekenen. Vervolgens retourneert u dit formulier aan PCL. 

 


 
 
 

De Groene Kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Wanneer u naar het buitenland gaat moet u dit bewijs meenemen.

 


 
 
 

Ja, indien het navigatiesysteem af fabriek op uw auto is bijgeleverd als optie dan is het navigatiesysteem tot een bedrag van maximaal € 1.500,= gedurende de leasecontractperiode meeverzekerd indien er sprake is van een diefstal.
Indien het navigatiesysteem achteraf in de auto is gebouwd als accessoire, dan is het navigatiesysteem tot een bedrag van maximaal € 500,= gedurende de leasecontractperiode meeverzekerd indien er sprake is van een diefstal. Er wordt eenmalig een navigatiesysteem met een afneembaar front vervangen voor maximaal het verzekerde bedrag. Bij aanvang van een contract kan PCL u de verplichting geven om een alarminstallatie te laten monteren om diefstal te voorkomen.

 


 
 

Inleveren van de leaseauto:

 
 

Uw leaseauto wordt op een door u gewenste locatie in Nederland door een expert officieel ingenomen en vervolgens wordt de leaseauto door een chauffeur bij u opgehaald. Wij vragen u wel om minimaal 5 werkdagen voor de gewenste innamedatum, telefonisch contact op te nemen met PCL voor het maken van een afspraak om de auto in te leveren. Vervolgens wordt u door de expert gebeld voor het maken van de definitieve afspraak. De expert heeft ongeveer 5 werkdagen nodig om de afspraak met u in te plannen.

 


 
 
 

De auto moet in goede, gereinigde staat ingeleverd worden, anders kan het helaas gebeuren dat de auto niet op schades gecontroleerd kan worden. De officiële inname kan dan pas plaatsvinden nadat de auto door PCL is schoongemaakt. De kosten hiervan zijn voor rekening van u of uw werkgever. Indien de auto voorzien is van accessoires, welke niet zijn inbegrepen in de leaseprijs, mag u de accessoires verwijderen, echter alleen wanneer verwijdering geen schade ten gevolge heeft.

Daarnaast vragen wij u om de volgende autobescheiden in te leveren:
- sleutel en (reserve)sleutel van de auto;
- de groene kaart;
- brandstofpas, indien van toepassing;
- kentekenpapieren.

 


 
 
 

Wanneer uw leaseauto ingenomen wordt, zal een expert de auto bekijken op de aanwezigheid van schades. PCL maakt hierbij onderscheid tussen 'acceptabele' en 'niet-acceptabele' schades. Acceptabele schades zijn schades die geen waardevermindering van de auto tot gevolg hebben en die ook niet hersteld hoeven te worden. Niet-acceptabele schades hebben bij verkoop van de auto een waardevermindering tot gevolg. Zowel de acceptabele- als de niet acceptabele schades worden op het innamerapport genoteerd. Bij constatering van een niet-acceptabele schades, zal een eigen risico aan u worden doorbelast.

 


 
 

Facturering en leasecontract:

 
 

De maandelijkse leaseprijs bent u aan PCL bij vooruitbetaling verschuldigd. Voor de eerste maal en dan eventueel naar rato bij aflevering van de auto en vervolgens uiterlijk op de eerste dag van de volgende maand. De verschuldigde betalingen worden automatisch van uw bankrekeningnummer geïncasseerd.

 


 
 
 

Een keer per maand worden de maandelijkse leasetermijnen (voor de komende maand) doorbelast. Het betreft een factuur met een achterliggende specificatie (per kostensoort en kenteken). Tevens wordt rekening gehouden met de intern gehanteerde kostenplaatsen. Er worden geen kopie facturen meegestuurd van de betreffende leveranciers. Eén en ander is wel ter inzage bij PCL voorhanden.


Daarnaast kunt u facturen ontvangen van:

 • De eerste leasetermijn
 • Brandstofkosten
 • Huurkosten
 • Bekeuringen
 • Overige doorbelastingen (bijv. eigen risico schade, innameschades, vervangen van de band indien de profieldiepte van de band > 2,5 mm bedraagt).
 • Indien u het leasecontract voortijdig beëindigt.  
 • Kosten bij assistentie onderweg (24-uurs hulpdienst) indien assistentie geboden wordt bij het wisselen van de lekke band en indien de berijder een foute brandstof heeft getankt. 
 • Afrekening van de meer dan wel minder gereden kilometers.
 • Hercalculatie
 • Laatste leasetermijn
 


 
 
 

Ja, dat is uiteraard mogelijk. U kunt kiezen voor een verzamelfactuur. Dan ontvangt u één factuur per maand voor leasetermijnen en één totaalfactuur voor alle overige kosten. Als u dit wenst, kunt u de factuur gesplitst per soort kostensoort ontvangen en per kostenplaats een subtotaal.

 


 
 
 

Standaard verstuurd PCL alle facturen per e-mail in een pdf-bestand. Voor het elektronisch factureren maakt PCL gebruik van ING Invoice Services, ook wel INGis genoemd. INGis biedt een digitaal platform waar u op kunt inloggen en waarbij u de facturen kunt bekijken. De verzonden facturen worden 2 jaar gearchiveerd en zijn downloadbaar in pdf-, excel- en xml formaat. Dit geeft u  de mogelijkheid om de ontvangen facturen direct te importeren in het boekhoudsysteem. Voor meer informatie over INGis kunt u terecht op www.ingis.nl.

 


 
 
 

Ja, dat is uiteraard mogelijk. PCL brengt hiertoe wel administratiekosten in rekening.

 


 
 
 

Op deze afrekening kunt u per leaseauto zien of er een afwijking is van het door u contractueel overeengekomen aantal kilometers dat deze leaseauto per jaar mag rijden. Als er minder kilometers gereden zijn dan afgesproken, dan krijgt u geld terug. Zijn er meer kilometers gereden dan afgesproken, dan worden deze bij u in rekening gebracht. PCL zal eventueel minder gereden kilometers tot een maximum afwijking van 20% van het contractkilometrage verrekenen.

 


 
 
 

PCL kan aan het einde van een kwartaal de verreden kilometers verrekenen op basis van de in de leaseovereenkomst genoemde meer- en minderkilometerprijs. Indien PCL aan het einde van een kwartaal overgaat tot verrekening van het aantal verreden kilometers, strekken de verrekeningen in mindering op de eindafrekening van de in totaal verreden kilometers bij het einde van de leaseovereenkomst.

 


 
 
 

Voor de berekening van de meer/minder gereden kilometers wordt gekeken naar de laatst bekende kilometerstand. Deze kilometerstand ontvangt PCL van de dealer (bij een reparatie- of onderhoudsbeurt), van het schadeherstelbedrijf of via de brandstofpas. Er wordt op basis van deze laatst bekende kilometerstand een schatting gemaakt van de actuele kilometerstand per factuurdatum. Mocht deze kilometerstand een grote afwijking vertonen dan kunt u natuurlijk gerust contact opnemen met PCL om de kilometerstand door te geven. PCL kan op basis hiervan een nieuwe berekening voor u te maken.

 


 
 
 

Indien u een brandstofcontract heeft afgesloten bij uw leasecontract dan worden de brandstofvoorschotten maandelijks, vooraf aan u uitgefactureerd. Aan het einde van de maand ontvangt u een periodieke afrekening. In deze afrekening worden de voorschotten verrekend met de werkelijk gemaakte brandstofkosten. Echter bij deze verrekening zijn ook de kosten van de brandstofpas in opgenomen. Zodoende komt u op een verschil uit.

 


 
 
 
 1. Indien tussen de datum van tariefberekening en de datum van aflevering van de Auto zich wijzigingen voordoen in de prijs van de elementen waaruit de leaseprijs is opgebouwd;
 2. In geval van wijziging van de kosten van verzekering;
 3. In geval van wijziging van de kosten van de houderschapsbelasting en kentekenleges dan wel van andere overheidsheffingen;
 4. In geval van wijzigingen of afschaffing van de kosten van de BPM (Belasting Personen Motorrijtuigen);
 5. Indien de kosten van onderhoud en reparatie, zich met meer dan 5% sedert de ingangsdatum van de leaseovereenkomst c.q. de vorige wijzigingsdatum van de leaseprijs hebben gewijzigd. Bij berekening van de aanpassing zal worden uitgegaan van de betreffende indexcijfers van het C.B.S..
 


 
 
 

Wanneer blijkt dat het werkelijke jaarkilometrage 10% of meer afwijkt van het geschatte jaarkilometrage, maakt PCL een voorstel voor een contractaanpassing. Indien u binnen twee weken na ontvangst van het voorstel, geen bezwaar maakt tegen deze contractaanpassing, dan wordt het contract definitief aangepast. Het uit de hercalculatie blijkende maandbedrag zal gelden vanaf de ingangsdatum van het gebruik van de leaseauto en zal worden verrekend met de eerder in rekening gebrachte maandbedragen.

 


 
 
 
 1. Bij het beëindigen van het leasecontract geldt dat de looptijd van het leasecontract bindend is. Er wordt echter eveneens gestreefd naar het behalen van de maximale eindkilometrages. In onderling overleg tussen PCL en de wagenparkbeheerder kan derhalve besloten worden om de looptijd te verlengen of te verkorten. Dit voorstel wordt voor akkoord aan u of uw werkgever verstuurd.
 2. Bij het tenietgaan van de auto.
 3. Doordat PCL het leasecontract beëindigd om haar moverende redenen zoals vermeld in de mantelovereenkomst. 
 4. Doordat u of uw werkgever het leasecontract opzegt om haar moverende redenen.
 


 
 

Rijden in het buitenland:

 
 

Ja, maar u mag met de auto uitsluitend naar de landen die vermeld staan op de Groene Kaart (van de verzekering).  In andere landen is de auto niet verzekerd. Kijk voor vertrek dus altijd op de Groene Kaart. Let er op dat de auto niet langer dan 3 maanden onafgebroken in het buitenland mag zijn!

 


 
 
 

Uw partner en gezinsleden mogen ook in het buitenland (uitsluitend in die landen welke vermeld staan op de Groene Kaart)  in uw auto rijden onder uw verantwoordelijkheid. Hiervoor moet deze persoon uitdrukkelijk in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Maar u mag de auto zonder de uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van PCL niet uitlenen of anderszins ter beschikking stellen.

 


 
 
 

Landen waar u een buitenlandverklaring nodig heeft zijn Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië (Voormalige Joegoslavische Republiek), Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Wit-Rusland.

 


 
 
 

Leaserijders ondervinden soms problemen in het buitenland met de tenaamstelling van de kenteken- en verzekeringsdocumenten van hun auto van de zaak. Bij controle of aanhouding is het voor de douane of nationale politie immers niet altijd even duidelijk wie nu de eigenaar is en of de persoon in de auto wel gemachtigd is om met deze auto te mogen rijden. 

Om die problemen te voorkomen adviseren wij u een buitenlandverklaring mee te nemen. Met deze buitenlandverklaring machtigen wij u als bestuurder van een leaseauto, want in sommige landen is leasing nog geen begrip. 

Landen waar u een buitenlandverklaring nodig heeft zijn Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië (Voormalige Joegoslavische Republiek), Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Wit-Rusland.

Let op: Marokko en Turkije staan niet op de Groene Kaart. U mag met uw leaseauto van Business Lease niet naar deze landen. Omdat we in deze landen geen hulp kunnen en mogen verlenen.

Houd u er wel rekening mee dat de verzekeringsdekking voor die landen van toepassing moet zijn. Dit is aangegeven op de groene kaart. Landen waarvoor geen verzekeringsdekking geldt zijn doorgehaald.


 


 
 
 

Nee, Marokko en Turkije staan niet op de Groene Kaart. U mag met uw leaseauto van Personal Car Lease niet naar deze landen. Omdat we in deze landen geen hulp kunnen en mogen verlenen.

 


 
 
 

Als u met uw auto naar het buitenland reist gelden er per land andere regels. Zoals bijvoorbeeld de verplichte alcoholtester in Frankrijk. Klik hier voor een overzicht van de ANWB en u weet precies wat u mee moet nemen. 

 


 
 
 

In een aantal landen is het verboden om flitspaalsignalering op uw navigatiesysteem te hebben. Aangeraden wordt om deze software op uw navigatiesysteem in zijn geheel te verwijderen. Voor onderstaande landen bestaat regelgeving met betrekking tot het gebruik van flitspaalsignalering: België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk &  Zwitserland. Meer informatie vindt u in de ANWB Rechtshulpwijzer.

 


 
 

Flexlease / Shortlease:

 
 

Ja, indien u van tevoren moeilijk kunt inschatten hoe lang u een auto zou willen gebruiken dan biedt ons label  Flexlease.nl de oplossing: U least tegen een zeer scherp tarief vanaf 1 maand tot maximaal 36 maanden een auto naar wens. Na één maand kunt u het leasecontract kosteloos opzeggen, u betaalt dan het 1 maands–tarief welke vermeld staat op het Flexleasecontract. De gunstigste prijs bereikt u door vooraf een goede inschatting van de (uiteindelijke) looptijd en kilometrage te maken. Voor meer informatie kijkt u op www.flexlease.nl.

 


 
 
 

Bij Flexlease krijgt u de auto die u kiest. In onze webshop staan onze jong gebruikte auto's die wij beschikbaar hebben voor de shortlease. We flexleasen deze auto's aan de hand van ‘What you see is what you get'. De auto die je uitkiest is dus ook werkelijk de auto die je krijgt. Dit is uniek in Nederland en dat noemen wij Flexlease! Flexlease wil uiteraard altijd in uw mobiliteitsbehoefte voorzien. Dat kan betekenen dat we niet altijd een auto hebben die u precies zoekt. Omdat we geen ‘Nee' willen verkopen kunnen we voor deze gevallen speciaal voor u een auto inhuren. Dit geldt voor alle auto's met ‘Klasse' in de omschrijving. Voor deze auto's kunnen wij geen garantie geven op het specifieke model, wel op de klasse.

 


 
 

Overige vragen:

 
 

U stuurt een email via ons contactformulier onder vermelding van het kenteken van uw auto, of u belt met PCL. Wij zullen u zo spoedig mogelijk, doch binnen 2 werkdagen, een brief per email versturen waarmee u de parkeervergunning bij de Gemeente kunt aanvragen.

 


 
 
 

Nadat PCL de auto voor u in bestelling heeft genomen ontvangt u of uw wagenparkbeheerder van PCL een brief. In deze brief wordt aangegeven hoe de auto besteld is en wat de te verwachten levertijd is. Wij vragen u in deze brief om goed te kijken of PCL de auto goed voor u in bestelling heeft genomen. Mocht de auto niet goed besteld zijn, dan kan PCL binnen 5 werkdagen na dagtekening van de brief, de bestelling nog muteren.

 


 
 
 

Ja, dit is mogelijk indien uw werkgever u hiervoor schriftelijk toestemming geeft. Indien uw werkgever geen toestemming geeft, dan is de  dakdrager voor eigen rekening.

 


 
 
 

Een adreswijziging kunt u schriftelijk doorgeven aan Personal Car Lease (Postbus 12086, 1100 AB Amsterdam). Dat mag ook per email via ons contactformulier.


 


 
 
 

Uw partner en gezinsleden mogen in uw auto rijden onder uw verantwoordelijkheid. Hiervoor moet deze persoon uitdrukkelijk in het bezit zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. Maar u mag de auto zonder de uitdrukkelijke voorafgaande toestemming van PCL niet uitlenen of anderszins ter beschikking stellen.

 


 
 
 

In ieder geval mag u niet meer rijden met de auto. Uw auto zou motorschade kunnen oplopen. Neemt u direct contact op met de hulpdienst van PCL, via telefoonnummer:

 • 0800-640 46 96 (vanuit Nederland)
 • +31 20 851 2251 (vanuit het buitenland)
 


 
 
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696