TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Financieel risico bij smartphonegebruik in de auto

Financieel risico bij smartphonegebruik in de auto

Financieel risico bij smartphonegebruik in de autoFinancieel risico voor berijder bij smartphonegebruik  in de auto

Telefoongebruik in de auto is strafbaar. Even snel een appje beantwoorden of de telefoon niet handsfree opnemen. De verleiding van de smartphone is voor veel mensen groot, zelfs wanneer ze achter het stuur zitten. Het aantal ongelukken vorig jaar is met 8% toegenomen, vooral door het gebruik van smartphones in de auto. 

Wat veel berijders zich niet realiseren is dat, net zoals rijden onder invloed van drank of drugs, het gebruik van een smartphone in het verkeer als roekeloos gedrag wordt gezien. Met uitsluiting voor de verzekering als gevolg. Dit geldt ook voor de verzekering van uw lease-auto, een groot financieel risico dus, voor de veroorzaker van een schade of ongeval.

Als duidelijk is dat smartphonegebruik de oorzaak was van een ongeval, kan je dat duizenden en soms zelfs tienduizenden euro’s kosten. De eerste gevallen zijn al bekend zijn waarbij ’mailers’ of ’appers’ in het verkeer zelf voor de schade opdraaien.

Of een smartphone al dan niet in gebruik was tijdens een ongeval kan altijd achteraf via providers worden bewezen”, stelt Mariël van Dijk van het parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie. „Ik kan me een zaak herinneren waarbij een vrachtwagenchauffeur die inreed op een stilstaande file wel vijf mobieltjes in zijn cabine had liggen. Het bleek dat hij inderdaad sms’jes had verstuurd.”

Op dit moment wordt er door Business Lease getest met telematica om het smartphonegebruik te signaleren of zelfs te blokkeren. Na afronding van deze test zullen wij werkgevers met een leasewagenpark dit als aanvullende dienst kunnen aanbieden.

Maar de oplossing ligt bij uzelf als berijder: geen smartphonegebruik tijdens het autorijden!


Heeft u nog vragen? klik hier.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696