TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Goud! Voor de eerste keer!

Goud! Voor de eerste keer!

Goud! Voor de eerste keer!

World Cup Thialf 2-4 December

Eindelijk was het afgelopen vrijdag 2 december zover. Op de agenda van de ISU Essent World Cup stond de derde wedstrijd in Heerenveen. Een zeer mooi weekend met onder andere de eerste World Cup overwinning voor Kjeld Nuis.

brons voor van riessen

Vrijdagmiddag begon het met de 500 meter voor de dames. Janine Smit beet in de B groep het spits af voor team Control. Vrijdag reed Janine een tiende tijd waar zij zaterdag een zesde tijd noteerde. In de A groep reed Laurine van Riessen vrijdag de twaalfde tijd. Echter in de tweede omloop haalde Laurine zeer knap een bronzen medaille! Gefeliciteerd Laurine!

matige 500 meter heren

Voor Stefan Groothuis en Jan Smeekens viel de 500 meter tegen. In een rommelige race werd Jan Smeekens vijftiende waar Stefan Groothuis de twaalfde tijd behaalde. Ronald Mulder werd Control’s beste op een achtste plaats. In de tweede omloop herpakte Jan zich en behaalde de vijfde plaats. Detail is dat de winnaar, Pekka Koskela, slechts een tiende van een seconde sneller was dan Smeekens. Ronald Mulder werd op zaterdag twaalfde en Stefan Groothuis liet de race wegens ziekte aan zich voorbij gaan.

Wederom zilver voor nuis

De schaatsmijl, 1500 meter, was een spannende strijd. Kjeld Nuis heeft een abonnement op tweede plaatsen, Kjeld werd op de 1500 meter tweede achter Ivan Skobrev. De rus schaatste in 1:45,81 naar de winst waar Nuis net onder de 1:46 bleef. De zieke Stefan Groothuis werd twaalfde, Mark Tuitert reed naar een zesde plaats.

Bij de schaatsmijl voor dames reed Diane Valkenburg naar de elfde tijd. Diane staat nu zevende in het klassement.

De kilometer was voor Laurine van Riessen helaas niet zo snel als de tweede omloop van de vijfhonderd meter. Toch haalde ze nipt een top 10 tijd.

Een echt huzarenstukje: de kilometer!!

Bij de heren was de kilometer een echt huzarenstukje. Na enkele valpartijen en extra baanverzorging konden de Nederlandse mannen aan de slag. Pim Schipper beet het spits af in een tijd van 1:09,96 hetgeen goed was voor de tiende plaats. 

Pim:
“ De race was jammer genoeg niet helemaal zoals ik gepland had. Beetje balen want ik voelde me heel erg goed. Gelukkig mogen we weer in de schaatsweek eind december” 

gouden kilometer kjeld nuis

In de allerlaatste rit mochten de nummers een en twee, Stefan Groothuis en Kjeld Nuis, het tegen elkaar opnemen. Groothuis, nog niet fit, kwam net te kort tegen Kjeld Nuis. Nuis pakte hiermee voor het eerst in zijn nog jonge carrière een eerste plaats op de World Cup en reageerde zelf met: "Goud! Voor de eerste keer! Feels GOOD!"
Gefeliciteerd Kjeld! Op naar meer!

adempauze 

De komende weken is het stiller in schaatsland, pas eind december gaat het weer beginnen met de plaatsing voor de tweede serie van de World Cups tijdens het Nederland Kampioenschap Sprint.

Bekijk de 1000 meter beelden van de NOS: 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696