TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Helft automobilisten in 2030 in  zelfrijdende auto

Helft automobilisten in 2030 in zelfrijdende auto

Helft automobilisten in 2030 in  zelfrijdende auto

"Google meldt dat haar zelfrijdende auto betrokken is geweest bij 18 verkeersongevallen en dat de auto's gezamenlijk inmiddels 1,8 miljoen kilometer hebben gereden".

"Meerderheid van de autofabrikanten verwachten voor 2020 met een zelfrijdende auto te komen".

" De quotes hierboven zijn er slechts enkelen uit de vele uitspraken die er de afgelopen dagen over de elektrische auto voorbij kwamen. Zo maar een paar quotes uit het nieuws van de afgelopen dagen. Verbazingwekkend. Twee jaar geleden verklaarden mensen mij nog voor gek als ik weer eens enthousiast over de transformatie in de automotivesector sprak. Elektrisch rijden, zelf sturende auto's. Het zou allemaal nog tientallen jaren gaan duren. Nu verwacht de helft van de mensen binnen 5 jaar in een zelf rijdende auto te rijden! Inmiddels bestelt 10% van onze leaserijders een auto met een stekker en gelukkig kiezen ook steeds meer berijders voor een ‘echte' elektrische auto. Ligt dit nu aan mij of wordt de tijd van ongeloof tot realiteitsgeest steeds korter? En waarom herinnert niemand zich zijn oorspronkelijke scepsis?"

"Opvallend zijn de bijgestelde meningen van veel van onze Tesla-rijders die nu ‘zweren' bij het elektrisch rijden en aangeven nooit meer anders te willen/hoeven. Eenmaal de angsten en scepsis overwonnen, zijn dit fervente ambassadeurs van het elektrisch rijden geworden en blijkt vrijheid niet ingeperkt te worden door actieradius. DE belangrijkste reden ook om als overheid de (volledig) elektrische auto maximaal te blijven subsidiëren. Het geven van een financiële prikkel helpt immers de angsten te overwinnen en leidt tot ambassadeurs. Nog even en dan kan de markt deze prikkel overnemen en zijn de subsidies niet meer nodig. Mensen willen dan immers niet meer anders."
"16 jaar geleden reed ik (‘mister gadget') voor het eerst met een auto waarin een navigatiesysteem ingebouwd was. Ondanks het feit dat het systeem fysiek in de auto aanwezig was en deed wat het moest doen, geloofden de mensen niet wat ze zagen en hoorden. Ongelooflijk was het dat een systeem je kon vertellen waar je links of rechts moest afslaan. Nog geen 5 jaar later was het ‘onmogelijk' om een auto zonder navigatiesysteem af te leveren aan klanten. Men wist niet meer hoe te rijden zonder navigatiesysteem; zij kunnen inmiddels niet meer anders. Ongeloof omgeslagen in noodzakelijke voorwaarde, in slechts 5 jaar tijd!"

"Ik voorspel u nu dat over 10 jaar iedereen in een zelfrijdende auto rijdt en oh ja, u gaat er in rijden maar zal niet langer een ‘eigen' auto hebben. Want waarom zou je een eigen auto voor de deur hebben staan als er binnen 5 minuten een auto voor komt rijden? En dat gaat alles veranderen, voor de hele sector... Maar ja, dat gelooft toch niemand!"

Christian Boelen, directeur Personal Car Lease

 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696