TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
In 2016 nieuwe regels schadevrije jaren

In 2016 nieuwe regels schadevrije jaren

In 2016 nieuwe regels schadevrije jaren

Per 1 januari 2016 gelden er nieuwe regels bij het claimen van schade bij de autoverzekering en het effect daarvan op de no-claim korting.

De nieuwe regels zijn eerlijker en een stuk duidelijker. Voor ieder jaar waarin er geen schade wordt geclaimd, bouwt de verzekeringnemer één schadevrij jaar op. Bij iedere schade die wordt geclaimd valt de verzekeringnemer vijf schadevrije jaren terug en geldt het daarbij behorende bonus/malus percentage. Overigens wordt er geen onderscheid gemaakt tussen de hoogte van de schadeclaim: een schade van tweeduizend euro resulteert in een zelfde terugval als een schade van tienduizend euro.

Lagere schadelast
In het algemeen leidt het bonus/malus systeem tot een lagere schadelast voor de verzekeraars. Het Verbond van Verzekeraars is echter van mening dat een bevredigende werking ervan slechts mogelijk is wanneer door alle verzekeraars dezelfde systematiek en procedures worden gevolgd, en stelde daarom een nieuwe standaardtabel vast, waardoor verzekerden bij alle verzekeraars even snel schadevrije jaren opbouwen - of verliezen. Verzekeraars mogen nog wel zelf vaststellen hoeveel korting wordt gegeven per schadevrij jaar.


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696