TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie

Het mag dan weliswaar nog geen zomers weer zijn, we beginnen wel al een beetje aan de vakantie te denken toch? Wanneer je van plan bent om met de auto op vakantie te gaan, geven wij van Personal Car Lease je graag een paar praktische tips.

Berg op
Je weet inmiddels van ons dat wij een tikkeltje ‘eigenwijs' zijn en dus zeggen wij: Vergeet het Nieuwe Rijden wanneer je een berg op wilt met de auto. Veel Nederlanders komen op vakantie een helling of een bergweg tegen. Hoe rij je nu het beste in heuvels en bergen, om te voorkomen dat je strandt met een oververhitte motor, kapotte koppeling of schroeiende remmen?

Bij een helling van 20% kun je het beste niet te snel in een hoge versnelling schakelen. Houd de motor op toeren: pakweg 3000 tot 4000, afhankelijk van de auto. Laat hem vooral niet in een te hoge versnelling bergopwaarts zwoegen want dan wordt de motor zwaar belast met minder koeling. Een goede vuistregel: als je het gas intrapt, moet de auto nog kunnen versnellen. En dat is dan ook meteen de goede versnelling voor als je dezelfde helling andersom - dalend - rijdt.

70 of 80 rijden in z'n vijf? Prachtig en heel erg zuinig in vlak Nederland met een lege auto, maar niet op vakantie. Zelfs een helling op de Franse Péage of de Duitse Autobahn kan met een overvolle auto met gezin en bagage al teveel zijn: de motor loopt warm of begeeft het. Veel Nederlanders komen zo met pech te staan. Laat de auto dus niet in z'n vijf omhoog zwoegen, maar schakel terug naar de vierde of derde versnelling of zelfs nog lager en draai meer toeren.

Optrekken
Probeer de koppeling te ontzien bij optrekken vanuit stilstand op een helling. Zorg voor een zo kort mogelijk 'slipmoment', want een slippende koppeling is de oorzaak van slijtage, warmteontwikkeling en in het ergste geval een verbrande koppelingsplaat. Moet je vanuit stilstand een steile helling op dan is het beter de wielen te laten doorspinnen dan de koppeling vroegtijdig aan z'n einde te helpen. Dat bereik je door veel gas te geven en de koppeling ineens los te laten. De banden maken dan wel een hoop herrie, maar die kun je maar beter voor lief nemen.

In files op een (lichte) helling ontstaan ook vaak problemen met de koppeling door het aantal keren dat er moet worden opgetrokken. Probeer dat te beperken door de afstand op je voorligger iets groter te laten worden en het gat in één keer te overbruggen, of door te spelen met de ruimte zodat je zoveel mogelijk in de versnelling kan doorrollen.

Met de caravan
Toeren draaien is nog meer het devies bij het rijden met een caravan, want dan heeft de auto het nog zwaarder. Hou de motor goed op toeren om oververhitting te voorkomen en blijf de eerder genoemde vuistregel hanteren.


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696