TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Milieubewust rijden

Milieubewust rijden

Milieubewust rijden

Wanneer je ‘milieubewust autorijdt’ verbruik je ook nog eens minder brandstof. Je slaat hiermee dus twee vliegen in één klap: de CO2-uitstoot van je auto wordt beperkt én je portemonnee wordt er blij van. Milieubewust autorijden vraagt om een bewuste rijstijl, aangezien de meeste winst te behalen is in het rijgedrag. Hoe rijd je milieubewust? Wij vertellen het je graag.

Schakel niet terug bij het remmen
Bespaar brandstof door de auto zelf tot stilstand te laten komen en tijdens het remmen niet terug te schakelen. Nog beter is het om de auto zoveel mogelijk uit te laten rollen. Hierbij is het belangrijk om goed te anticiperen en alvast snelheid te minderen bij bochten, kruispunten en stoplichten.


Schakel de motor uit tijdens het wachten
Je kunt een onnodige hoeveelheid uitlaatgassen en het opslurpen van brandstof beperken door de motor van je auto bij wachtmomenten uit te schakelen. Dit is zeker aan te raden wanneer je langer dan een minuut stil staat. De nieuwste technologie op dit gebied is het start-stopsysteem. Het zorgt ervoor dat de motor automatisch afslaat als de auto stopt. Zodra je de koppeling indrukt en de auto in de juiste versnelling zet, gaat de motor vanzelf weer aan.

Laat de toerenteller niet te ver uitslaan
Door de toerenteller zo laag mogelijk te houden, bespaar je veel op het brandstofverbruik. Hoe minder toeren, hoe minder dorstig je auto is. Rijden in de vijfde versnelling ten opzichte van de tweede versnelling kan je bijvoorbeeld al vijftig procent aan brandstofverbruik schelen!

Beperk je snelheid
Deze tip zal niet iedereen als muziek in de oren klinken, maar door niet te hard te rijden valt er heel veel winst te behalen in milieubewust en zuinig autorijden. Als je bijvoorbeeld tachtig procent van de maximum snelheid zou rijden, bespaar je al zo’n zestig procent van je verbruik. Je bent dus eigenlijk de dief van je eigen portemonnee door het gaspedaal hard in te trappen.

Gebruik de cruise control
De cruise control zorgt ervoor dat je een constante snelheid aanhoudt. Dit leidt tot minder remmen en gas geven, waardoor je motor minder brandstof nodig heeft.

Kortom, milieubewust autorijden vraagt om bewustwording in het rijgedrag en goed anticiperen.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696