TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop

Onderhoud & Banden

Onderhoud

Het is belangrijk dat u uw auto op tijd aanbiedt voor onderhoud, reparatie en/of APK (Algemene Periodieke Keuring) bij een officiële merkdealer. Ook als er een defect optreedt aan uw auto, vragen wij u de auto zo spoedig mogelijk te laten repareren bij de officiële merkdealer.

APK

Heeft u een personenauto of een lichte bestelauto die rijdt op benzine, dan bent u wettelijk verplicht om na vier jaar, vervolgens na twee jaar en nadat de auto 8 jaar oud is, jaarlijks uw auto APK (Algemene Periodieke Keuring) te laten keuren. Rijdt u een auto op diesel of LPG, dan bent u wettelijk verplicht om na drie jaar en vervolgens elk jaar, uw auto APK te laten keuren. U ontvangt hierover bericht van ons. Desondanks bent u, als berijder, zelf verantwoordelijk voor het op tijd aanbieden van de auto voor de keuring bij de officiële merkdealer.

Let op!

Vanwege eventuele wachttijden bij de dealer is het belangrijk tijdig een afspraak te maken. In veel gevallen kunt u de APK combineren met een onderhoudsbeurt.

Banden

Het is belangrijk dat u regelmatig de bandenspanning checkt. Wij kunnen ons voorstellen dat u dit liever aan een specialist overlaat. Om die reden hebben wij speciale afspraken gemaakt met Euromaster. U kunt daar zonder afspraak uw banden laten inspecteren en als het nodig is worden ze vervangen. Kijk op www.euromaster.nl voor de vestigingen of bel 088-00 656 00.

Winterbanden

Naast de normale banden is het mogelijk om gebruik te maken van winterbanden. De laatste jaren is dit zeer veel in het nieuws aangezien een aantal EU-landen het gebruik verplicht stelt. In Nederland is het tot op heden nog niet verplicht. Er is veel correspondentie beschikbaar over de toename van veiligheid wanneer gebruik gemaakt wordt van winterbanden. 

Indien winterbanden zijn opgenomen in uw leasecontract, dan adviseren wij u om vanaf november tot en met maart te rijden met winterbanden. Voor het laten monteren en omwisselen van de (winter)banden kunt u contact opnemen met Euromaster via telefoonnummer: 088-00 656 00.

Wilt u meer weten over de winterbandenregeling, informeert u dan bij uw accountmanager van Personal Car Lease.

Reparatie in het buitenland

Als u onverhoopt een reparatie aan de auto in het buitenland moet laten uitvoeren, dan is het belangrijk dat u vooraf contact opneemt met Personal Car Lease (telefoonnummer:+31 20 640 46 96). Of u belt met onze hulpdienst (telefoonnummer: + 31 20 851 22 51). De kosten voor de benodigde reparatie dienen ter plekke door u te worden voldaan. U kunt deze kosten bij Personal Car Lease declareren op basis van de originele factuur.

Controle zelf uitvoeren

Voorkom onverwachte en vervelende verrassingen met uw auto door regelmatig zelf controle uit te voeren:
• Controleer regelmatig het peil van o.a.:
- olie;
- koelvloeistof;
- remvloeistof;
• Controleer regelmatig de bandenspanning;
• Reinig en/of was regelmatig uw auto. Zowel van binnen als van buiten. Door uw auto schoon te houden blijft de lak goed en heeft u schonere lucht als u rijdt.


Meest gestelde vragen over onderhoud & banden

 

 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696