TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Roadtrip door Scandinavië

Roadtrip door Scandinavië

Roadtrip door Scandinavië

Christian Boelen ondernam, samen met zijn gezin, een roadtrip van maar liefst 4.500 km door Denemarken, Zweden, Noorwegen en terug? Hij volbracht dit met een elektrische auto en ja.. dat kan. Zelfs betrekkelijk eenvoudig! Dankzij het geweldige netwerk van superchargers van Tesla en de geringe toegestane snelheid in Zweden en Noorwegen hoef je niet bang te zijn dat je zonder stroom komt te staan.


Hieronder zijn reisverslag


Roadtrip


Snellaadpunten

Helemaal geen problemen dan? Toch wel. Het is druk bij de laadstations! Voor het eerst moet ik in Noorwegen meemaken dat ALLE plekken bezet zijn. Even 10 minuten wachten extra. Maar ja… vakantie. Wat maakt dat nu uit? 

Wat een dekking al in Europa!


En oh ja, in Zweden is er nog een ‘blind-spot’ in het supercharger network. Hoe kom ik van Karlstad (Zweden) in Lillehammer (Noorwegen)? Hiervoor moest er bij het ‘huisje’ bijgeladen worden op het stopcontact. Laden met een snelheid van 10km/u. Gelukkig was een nachtje genoeg voor de etappe!Verder een heerlijke rit voor deze auto. Onverhard, verhard, bergen, haarspeldbochten…. Heerlijk. Wat een auto! Fantastisch koppel, fantastische wegligging met zijn AWD. De auto lijkt voor dit doel gemaakt.

Opvallend: De auto is in Scandinavië echt nog een bezienswaardigheid. 

In Zweden rijden ze niet. In Noorwegen wel, maar alleen in de omgeving Oslo en Bergen. Zodra je buiten de steden komt, kom je de auto’s alleen nog maar tegen bij de superchargers. En dan staan ze eigenlijk in de weg!

Tesla laden file

Dus: voor iedereen die in de gelukkige omstandigheid is om een Tesla te rijden en die van een spectaculaire omgeving houdt…. Rij een keer ‘omhoog’ en sla de drukte en zon in het zuiden een keertje over. GENIETEN!


Roadtrip

 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696