TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Tijden veranderen

Tijden veranderen

Tijden veranderen

We gaan in ijltempo richting het einde van 2015. Niet alleen de tijd, maar ook de ontwikkelingen gaan overigens razendsnel!

Zo verklaarde menig leasemaatschappij in 2012 nog dat er niet meer uitgeleverd werd na 15 november...wel, dát is flink veranderd. Het huidige fiscale klimaat heeft een flink aantal zaken flink op zijn kop gezet, ook op het gebied van de leveringen. Er wordt inmiddels ‘gewoon' tot de laatste dag van het jaar uitgeleverd; ook door ons.

Fiscaal vriendelijke auto's
De vraag naar fiscaal vriendelijke auto's kwam wat moeizaam op gang, met uitzondering van de Mercedes C350 en de Volkswagen Passat GTE. Nu bevinden wij ons echter in een ware eindsprint waarbij de focus, in elk geval bij ons, op de V40 Business Sport ligt. Ondanks het feit dat er van alle kanten nog Clio's, A3 Etron's, PHEV, V60 plug ins worden aangeboden komt het eind in zicht voor deze fiscaal vriendelijke auto's. Zijn ze werkelijk op of komt er nog een verkoopoffensief van de dealers met hun vrije voorraad in december? Dat laatste zou een positieve impuls kunnen geven aan het bedrijfsresultaat van de bedrijven die van deze methode gebruik maken.

Persoonlijk zou het mij verheugen wanneer de gekte de markt weer enigszins verlaat. Ik ben van mening dat we op de lange termijn (2017..) in een situatie geraken waarin we met z'n allen weer de auto's gaan rijden die we echt mooi vinden. Dat zou de variatie in gebruikte auto's overigens ook ten goede komen anders rijden we straks massaal in gebruikte Mitsubishi 's.

Is er een markt voor?
Je zou je kunnen afvragen of er een particuliere markt bestaat voor al die gebruikte hybride auto's; ik vraag mij dat in elk geval af. Wellicht ligt hier een schone taak voor de overheid: hoe hou je deze zwaar gesubsidieerde auto's op de weg zodat je er het beste rendement uit haalt.
Voorlopig worden ze in grote getale naar het buitenland verscheept..

Volgend jaar
Mijn persoonlijke verwachting is dat volgend jaar een minder ‘gek' jaar wordt. Onder meer omdat er met ingang van 2017 een flat tax gaat komen van 22%. Dat veroorzaakt dat de besparingen vrijwel verwaarloosbaar zullen zijn. Autoleveranciers i.c.m. importeurs, door middel van extra pakketten, het verschil vrijwel teniet doen.

Zeggen we dan eind volgend jaar toch weer met z'n allen: ‘Na 15 november leveren we niet meer uit? Gaan we weer bouwjaren tellen en gaan we die opvoeren zodat dat invloed heeft op de restwaarde? Klanten zijn inmiddels gewend aan de nieuwe situatie en aangezien zij nu eenmaal koning zijn, vraag ik het mij ten zeerste af.


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696