TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Trajectcontrolesystemen

Trajectcontrolesystemen

Trajectcontrolesystemen

Als het aan de Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) ligt, wordt het gehele Nederlandse weggennet voorzien van trajectcontrolesystemen. Flitspalen verdwijnen, want die zorgen toch alleen maar voor files en ongelukken, aldus de organisatie.

Dit onconventionele voorstel heeft nogal wat losgemaakt. Lang niet iedereen deelt de mening van de LOV. De voornaamste scepsis is gelegen in het feit dat de meeste automobilisten niet gediend zijn van het "Bigbrother-effect" dat een dergelijke ingreep met zich meebrengt.

Anderzijds zijn de bedoelingen van de LOV ook verdedigbaar en valt er best iets te zeggen voor strengere handhaving. Trajectcontrole is dan een effectief middel, daar is geen twijfel over mogelijk. De vraag is echter of we een dergelijke 100-procentcontrole wel moeten willen; hoe zit het bijvoorbeeld met onze privacy en vinden we dat zwaarder wegen dan de verkeersveiligheid?

Bovendien kun je vraagtekens zetten bij de uitvoerbaarheid van een dergelijk uitgebreid systeem; want hoe doe je dat dan in de bebouwde kom?

Natuurlijk zijn we enorm benieuwd naar jouw mening! Laat het ons weten.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696