TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Je kunt alle kanten op met flexlease

4x3.

De online leasemaatschappij voor korte, voordelige en flexiblele leasecontracten

 
leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Autolampen vervangen

Autolampen vervangen

Autolampen vervangen

Your Personal Advice

Wanneer je autoverlichting kapot is ben je al snel geneigd naar de garage te rijden. Toch? Dat is echter lang niet altijd nodig. In veel gevallen kun je de lampen in je auto zelf vervangen.

Aanschaffen
Autolampen of lampensets zijn verkrijgbaar bij je dealer, maar ook veel pompstations en automaterialenzaken verkopen deze sets. Voor koplampen bestaan standaardmaten, zoals H1, H4 en H7. Welke er geschikt zijn voor jouw auto, staat in je instructieboekje.

Tips
- Wissel de lamp wanneer de auto een tijdje heeft stilgestaan. Autolampen worden namelijk behoorlijk warm.
- Pak een halogeenlamp altijd bij de voet vast. Vette vingers kunnen inbranden en geven dan een zwarte aanslag op het glas. De lamp geeft daardoor minder licht. Bovendien verkort dit de levensduur. Wanneer je de lamp alleen bij het glas kunt vastpakken is het raadzaam om de lamp met een doekje vast te nemen.
- Een koplampbol kan maar op één manier worden gemonteerd.
- Wanneer de verlichting ook na het vervangen van de lamp niet werkt, zet dan de verlichting uit en doe de auto op slot. Open de auto daarna opnieuw en schakel de verlichting in: sommige auto's herkennen een kapotte lamp en sturen deze niet meer vanzelf aan. Door het systeem te resetten, detecteert de auto de vervangen lamp.
- Doet de lamp het vervolgens nog steeds niet, raadpleeg dan het instructieboekje voor de zekering die de voeding voor de betreffende lamp verzorgt. Controleer die zekering en vervang hem indien nodig.

Wanneer je de lamp niet zelf kunt wisselen

Bij veel moderne auto's kun je niet bij de lampjes zonder eerst allerlei onderdelen te demonteren. In dat geval is het raadzaam de garage het lampje te laten vervangen. De ANWB heeft zich overigens bij monde van de overkoepelende automobielcluborganisatie FIA hard gemaakt voor Europese regelgeving over dit onderwerp. Sinds 2009 moeten autofabrikanten hun modellen zo ontwerpen dat mensen zelf in staat zijn hun autolampen te vervangen.


 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696