TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Winterbanden wetgeving Europa

Winterbanden wetgeving Europa

Winterbanden wetgeving Europa

Winterbanden nieuws

Regelmatig ontvang Personal Car Lease informatie vanuit de branchevereniging VACO betreffend actuele banden nieuws. Vereniging VACO is de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche. De vereniging behartigt de belangen van ruim 750 banden- en wielenbedrijven uit de gehele bedrijfskolom en kent een gemiddelde organisatiegraad van circa 90 procent 

De vereniging heeft een nieuw en actueel overzicht van de wet- en regelgeving over winterbanden en sneeuwkettingen in Europa op haar website gepubliceerd. De wetgeving wordt met een interactieve kaart overzichtelijk in beeld gebracht voor personen- en bedrijfswagens. Via de volgende link: winterbanden wetgeving. wordt duidelijk  d.m.v. de nieuwe interactieve kaart  in welke landen in Europa winterbanden en sneeuwkettingen verplicht zijn.

De regelgeving is in heel Europa erg divers. In Duitsland zijn winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht. In Frankrijk alleen als dit staat aangegeven op een verkeersbord, maar hier kan, ook als er geen bord staat, wel de schuld worden toegewezen bij een aanrijding. In Oostenrijk zijn winterbanden verplicht in een bepaalde periode van het jaar. Daarbij wordt in Oostenrijk de regelgeving strikt gehandhaafd en kunnen boetes variëren van 35 tot 5.000 euro.

Regelgeving verandert

De regelgeving voor de winterbandenplicht is niet alleen heel divers, ook is het continu aan verandering onderhevig. Ten opzichte van een jaar geleden is er weer veel veranderd. In Tsjechië en Luxemburg is de winterbandenplicht sinds kort naar Duits model ingevoerd. Dat wil zeggen dat winterbanden bij winterse omstandigheden verplicht zijn. In Italië is de winterbandenplicht op regionaal niveau grotendeels losgelaten (alleen op de Autostrada geldt nog een verplichting). In de overige regio’s wordt langs (snel)wegen met een bord aangegeven of er een verplichting geldt voor winterbanden. Ook zijn in Spanje winterbanden verplicht bij een bord in de bergachtige gebieden.” De overzichten tonen de stand van zaken zoals bekend op 1 oktober 2012.

Personal Car Lease wenst u plezierig en veilige winter kilometers toe.Aan de hand van boven genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696