TT Vasumweg 114
1033 SH
Tel. 088 - 6464696
Fax. 020 - 4630498
Email: info@pcl.nl
leftTop

Your Personal Drive


Leasecalculator


Occasions


Fleetdesk


leftBottom
 
rightTop
rightTop

Bel ons voor een persoonlijke intake.

Of vul hier ons
online intakeformulier in!
 
rightBottom
 
contentTop
Zelfrijdende auto mag openbare weg op

Zelfrijdende auto mag openbare weg op

Zelfrijdende auto mag openbare weg op

Met ingang van vandaag (1 juli) is het toegestaan om met een zelfrijdende auto op de openbare weg te rijden.

De overheid wil met deze maatregel de verdere ontwikkeling stimuleren. De ontwikkelingen gaan snel en verwachtingen zijn hoog gespannen voor wat betreft de voordelen van de zelfrijdende auto. Deze voordelen zijn met name te verwachten op het gebied van verkeersveiligheid en de leefbaarheid, aldus het ministerie van Infrastructuur & Milieu.

Deze nieuwe regel geeft de RDW de vrijheid om aanvragers van proeven toestemming te geven voor gebruik van de openbare weg met zelfrijdende auto. Hieraan gaat vanzelfsprekend een technische beoordeling van de RDW vooraf.

De RDW verzorgt standaard de vereiste wettelijke goedkeuringen voor toelating van voertuigen op de weg. Daarom is de RDW ook de aangewezen partij om te bepalen in welke gevallen voertuigen met innovatieve geautomatiseerde elementen veilig op de openbare weg getest kunnen worden. Daarbij kan het gaan om nieuwe voertuigen die vanaf de bouw zijn voorzien van die nieuwe elementen. Maar minstens net zo vaak gaat het om voertuigen die al een goedkeuring hebben en waarin tijdelijke specifieke onderdelen zijn ingebouwd om praktijkervaring op te doen met functies die het voertuig (meer) zelfrijdend maken. 

Terug naar nieuwsoverzicht
 
 
contentBottom
 
 
Personal Car Lease     TT Vasumweg 114     1033 SH Amsterdam     Disclaimer     Sitemap      Links
Home

© 2013 Personal Car Lease - 088 - 6464696